Styling för Duka med servisen Dine, Gastro glas och Liquid karaff. Enkelhet är nyckeln. Det behöver vi alla påminna oss om ibland. Stilmässigt börjar vi addera - för mycket, och krånglar till det. Vi lägger till detaljer så att vi snart inte orkar ta in och kan se det vackra för alla saker som pockar på vår uppmärksamhet. Det gäller inte minst dukningar. Överdådigt dukar vi med dukar, vikta servetter, lyxiga blomsterbuketter och levande ljus. Vi väljer porslin, bestick och glas och adderar några extra detaljer som dekor... För mig blir det lätt för mycket av det goda, jag vill skala av och rensa bort. Börja om. Låta de allra enklaste formerna bilda ordnade kuvert, addera naturligt skrynkligt linne, låta stilrena bestick i svart utgöra en grafisk kontrast och hälla upp vatten med bubblor i mjukt rundade glas. Det blir så njutbart när man tar det stegvis och uppskattar enkelheten. En gråmulen kväll som den här tänder vi klassiskt vita ljus, häller upp vinet, serverar maten. Rustikt och enkelt. Och med dessa bilder i åtanke välja ett bord med en yta som bara blir vackrare med lite patina. Favoritpeston serveras på Rustic servisen och de återkommande svarta besticken heter Ferrara. Svart stilren keramik med det passande namnet Taste tillsammans detaljer i trä och samma svarta bestick. Alla bilder kommer från tidigare stylingjobb för Duka Kitchen Life där det självklart handlar om att lyfta de olika delarna på det dukade bordet. Och hur man inför varje uppdrag letar inspiration och skissar på ett moodboard - för att återigen landa i det allra enklaste uttrycket. Här får val av mat, handplockade detaljer som med en vacker form och uttryck blir till såväl ögongodis som välsmakande dito, sätta sista touchen. Det är alltid, alltid de där återhållsamma och mest avskalade och stillsamma bilderna som jag kan ta fram och titta på om och om igen. En påminnelse om att hålla det enkelt och välja med omsorg. Och att inte underskatta det där vackra i det vardagliga. Styling by me, Photographer David Jerner for Duka Kitchen Life