Pella Hedeby
Jag jobbar som inredare och stylist med såväl kommersiella uppdrag som hemmiljö. På bloggen delar hon stiltips och moodboards tillsammans med behind the scenes från jobb, pågående hemmaprojekt och trädgårdsdrömmar. Att uppnå en hållbar livsstil i samklang med en tilltalande estetik är det övergripande målet.
Annons

Rätt färg på rätt plats

Sponsrat inlägg i samarbete med Nordsjö.

Nordsjö har tagit fram två färgtyper med olika funktion och karaktär. Dels Easy2Clean som är en tålig och avtorkningsbar färg med matt yta. Lämplig för rum med mer utsatta ytor som kök, hall och barnrum och som här – tvättstugan.

Annons
Annons

Den andra, Ambiance Xtramatt är en helmatt färg som ger ljuvlig intensitet och ett sofistikerat uttryck i t ex sovrum och vardagsrum. Se resultatet när jag testade dessa två färgtyper nedan.
Vår tvättstuga ligger i direkt anslutning till hallen och har ett fönster med härligt ljusinsläpp och så här välkomnande kan det faktiskt kännas att kliva in här. Men (som jag förmodar även är fallet hos flertalet) så har vårt klädvårdsrum och tvättstuga tidigare varit eftersatt och känts oinspirerande. Blandaren har t ex aldrig installerats trots förberedd installation och normalt så brer tvättberget ut sig på bänken. Det var dags att göra en insats och ge rummet lite mer kärlek.Före och under pågående målning. Väggarna målades med färgen Easy2Clean som är tålig och avtorkningsbar men ändå har en matt yta. Jag önskade ett sobert uttryck och en mjuk inramning till de högblanka vita snickerierna, tvättmaskin och torktumlare. 

Annons

Färgvalet föll på nyansen Luftslott – hämtad från Nordsjös inspirerande monokroma skala. En nyans som blir en mjuk övergång men ändå en kontrast och lyfter fram det vita. Finstämda övergångar mellan den mjuka gråbeigea Luftslott, kalkstenen och den vita panelen. En omgång färg kan verkligen inspirera och lyfta ett rum. Den tunna linnegardinen döljer tvätt på tork och arbetsbänken ska tids nog ersättas med en gedigen strykbräda med trästativ som alltid kan stå framme. En trevlig tvättstuga som ger sinnesro och arbetslust är mycket värt.
Mitt andra målningsprojekt blev i Filippas rum. En lycklig, blivande 12-åring fick välja kulör och måla över den söta flickrumstapeten. Färgen vi använde här var Ambiance Xtramatt.Filippas val föll på nyansen Vakna. En ljuv beigerosa kulör – så fin till vitt, patinerat brunt trä och svärta.

Annons

Före: Supersöt flickrumstapet fick ge vika för en sober matt väggfärg. Den helmatta färgen täckte fantastiskt bra. Bilden t h är efter en strykning.Man blir helt betagen av den matta ytan. Färgen får ett fint djup och man kan inte låta bli att stryka med fingrarna över väggen för att uppleva känslan. Den här helmatta färgen är verkligen en nyfunnen favorit som jag kommer använda vid fler tillfällen. Mer information om Ambiance Xtramatt hittar du här.
Sponsrat inlägg i samarbete med Nordsjö. Bilderna är mina egna.

4 kommentarer till “Rätt färg på rätt plats”

 1. Emelienouw.com skriver: 15 mars, 2017

  Helt galet vilka fina bilder! Exakt en sådan kulör jag själv är ute efter just nu. Tack för tips!!


  1. Pellastilinspiration.elledecoration.se skriver: 15 mars, 2017

   Så roligt att du fick inspiration! 🙂


 2. Johanna skriver: 20 mars, 2017

  Åh så fiffigt att dölja tvätten som hänger på tork med tyg, såhär ska vi ju såklart göra i vår nya tvättstuga med <3


  1. Pellastilinspiration.elledecoration.se skriver: 21 mars, 2017

   Ja, det blev ett lyft att slippa se den! Och såå enkelt. Jag hade lite bråttom och hängde längden på en stång. Med en skena blir det ju ännu enklare att dra ifrån gardinen. Får nog göra om och göra rätt… 🙂


Dela på:
Laddar
https://stilinspiration.residencemagazine.se/seasonal-update-in-the-bedroom/