Pella Hedeby
Jag jobbar som inredare och stylist med såväl kommersiella uppdrag som hemmiljö. På bloggen delar hon stiltips och moodboards tillsammans med behind the scenes från jobb, pågående hemmaprojekt och trädgårdsdrömmar. Att uppnå en hållbar livsstil i samklang med en tilltalande estetik är det övergripande målet.
Annons

Mindful homes


Jag inspireras så av enkelheten i dessa bilder, det mjuka ljuset och förmågan att zooma in på några få utvalda detaljer. Bilderna är lånade av instagramkontot Mindful homes , tillika webshop och studio som drivs av Michaela Stenqvist i Vetlanda.

Annons

Och på hennes blogg kan jag läsa hennes tankar kring inredning och det tidlöst hållbara och lågmälda. Förmågan att skapa miljöer där man kan släppa alla måsten, låta axlarna sjunka ner och hitta ett lugn. Vi tänker väldigt mycket lika hon och jag och att titta på bilderna är lite som att komma hem.

När man väljer varje detalj med omsorg och känsla så blir de funktionella vardagsdetaljerna till hemmets finaste blickfång. Ett patinerat marmorfat att samla små ting på. Handkrämen, smycket eller läsglasögonen som man behöver inom räckhåll intill sängen vilar vackert här.

Handdukarna i linne som gärna får hänga framme. Precis så. Enkelhet, textur och ljus. Vi kallar det Själfull minimalism. Och Frida lyfte tendensen i sitt föredrag på Furniture Fair senast med ordet Sensualism. Att omge sig med saker som inte bara är vackra för ögat, utan som även känns bra. Koppen som passar i handen och som är god att dricka ur. Bäddsetet som är mjukt och skönt och fångar ljuset på ett magiskt vis. Att känna in och uppskatta det där vardagsnära. Mitt tema i förra inlägget. Och jag fortsätter på inslaget spår, som ett mantra. I nuet, igår och imorgon. Känslan av att det är rätt spår. Vi kan sänka axlarna nu, slappna av.
Inspirational images @mindfulhomes.se

Annons

Dela på:
Laddar
https://stilinspiration.residencemagazine.se/the-everyday-beauty/