Pella Hedeby
Jag jobbar som inredare och stylist med såväl kommersiella uppdrag som hemmiljö. På bloggen delar hon stiltips och moodboards tillsammans med behind the scenes från jobb, pågående hemmaprojekt och trädgårdsdrömmar. Att uppnå en hållbar livsstil i samklang med en tilltalande estetik är det övergripande målet.
Annons

Inspiring work

Stillsamt och sinnligt.

En sak som jag uppskattar lite extra med mitt jobb, är förmånen att ofta få möjlighet att dokumentera dem tillsammans med begåvade fotografer. Så där så att man kan spara bilderna och gå tillbaka för att minnas känslan. Sen är det förstås inte alltid så att en bild kan fånga precis allt. Men den här dagen när vi under en e m jagade februarisolens sista strålar genom trähuset. Då satt den där känslan som jag upplevt under mina dagar i huset som en smäck. Den där varma, välkomnande och stillsamma känslan. Så glad att jag fick möjlighet att uppleva det här huset på plats.

Annons

Annons

Jag har delat work-in-progress,  ljusspel, vinklar och vrår från huset i flera inlägg tidigare. Och utöver de fina genomblickarna som den arkitektoniska utformningen bjuder på så är köket och matplatsen en favoritvy. Trä möter trä och utblickar över granskog och tall utanför fönstret.

Stilleben med vas av Joel Sandelius/Dry Studios, Skål av John Pawson och en strandfyndad sten.

Det här är Martin Lydén.

Byggaren och inspiratören som låtit rita detta hus för att få uppföra ett hus så hållbart och med så liten inverkan på omgivande natur som det bara är möjligt. Det var en ynnest att få detta uppdrag och få möjlighet att ta del av Martins filosofi.

Annons

Favoritvyer och ljusspel. Känslan av stillhet när man rör sig  genom rummen och där passagerna erbjuder en slags paus från intryck. Med träets naturliga textur som är genomgående i golv, väggar och tak behöver man endast addera ett fåtal detaljer för att inredningen ska kännas ”färdig”. Cesta lampan, en favorit som passar in i alla sammanhang. Och som gjord för trähusets stämning och karaktär.

Annons

Stillsamt och enkelt trivsamt. Inredningen är utvald med hållbarhet i fokus. Tidlösa klassiker i hållbara material där vintage mixas med nyproducerat från bland annat Norrgavel. Vintage Mies Van de Rohe stol från Temporärt. På arbetsbänken min Portfolio Board tillsammans med Lovisa Hägers design av spillmaterial från Design Of.

Badrum och bastuvy med kalkstenen Lindanäs från Östersjösten som bryter av vackert mot den genomgående träpanelen i huset.

Annons

Villa Svartgarn

Martin lät Lowén Widman Arkitekter rita Villa Svartgarn utifrån deras gemensamma visioner om att uppföra ett hållbart, genuint trivsamt och sunt hus där man mår bra av att leva, i harmoni med omgivande natur. Läs hela artikeln där Martin intervjuas om huset i senaste numret av Residence.

 

Styling by me, Photographer Erik Lefvander, published in Residence Magazine

Annons

2 kommentarer till “Inspiring work”

  1. Robin skriver: 8 januari, 2021

    Vad är de för trä inomhus? Ljus ek?


  2. Johanna Tärneld skriver: 30 juli, 2021

    Hej!
    Vi skulle så gärna vilja bygga ett eget likadant bord som i inslaget ovan. Vad är det för tjockare skivor som använts? Någon typ av 3-skiktsbrödor? 🙂
    Tack på förhand!


Dela på:
Laddar
https://stilinspiration.residencemagazine.se/my-list-june/